Deze week sprak ik Julia. En ze vertelde dat het nu Echt Anders Moet. Gewoon Stoppen met Snaaien en Gewoon Afvallen. Als ik nu start kan ik in de zomer in mijn bikini zei ze streng. Heel haar houding was actie. Strak aangespannen spieren, een strak gezicht en een KEIHARD-dieetplan. Ik vroeg haar Wat heb je eerder gedaan om af te vallen?

Ze vertelde: Vanaf mijn puberteit ben ik aan de lijn. Telkens een ander dieet, en dat helpt. Ik val altijd af. Daarna kom ik altijd aan.
Maar nu is het klaar besloot ze haar verhaal. Vandaag wil ik starten met mijn laatste dieet. En dit dieet hou ik de rest van mijn leven. Daar moet jij me mee helpen.
Op mijn vraag waarom het vandaag wel voor eeuwig is weet ze geen antwoord.

Naar mijn idee is het Streng NU Lijnen het recept voor ellende.
Je begint goed, en valt lekker af. Je hebt het idee “vanaf nu gaat alles lukken”. En dan komt een uitglij momentje. Je snoept iets wat niet mag. Of je snaait iets lekkers omdat je alleen op de bank zit.. Je baalt. Je vertelt jezelf: Dit komt nooit meer goed, en eet de hele koektrommel leeg.
En dan is deze lijnpoging weer afgelopen. Je leeft verder, een paar kilo zwaarder tot een Nieuwe Lijnpoging opkomt.
Ken je dit recept? Gedoemd te mislukken?

Het klinkt zo simpel.. Dan stop je toch met lijnen…. Dan eet je toch gewoon…. Maar wat is dat dan, gewoon eten? En hoe doe je dat? En wat doe je op speciale dagen? Op moederdag, in de vakantie, als je kinderen examen doen, als je met een vriendin afspreekt…

Mijn SUCCESRECEPT!

Wil jij afvallen: Mijn succesrecept : Met kleine haalbare stappen is jouw resultaat blijvend!
Welke stappen dan? Ik noem er 3:
Bijvoorbeeld:
– neem 5x per week een “altijd goed ontbijt”.
Yoghurt met 2 eetlepels muesli, een boterham met vleeswaren of kaas, 2 crackers met beleg, havermout, een roggeboterham met een gekookt ei en plakje ham.
– Neem elke dag groente.
Bijvoorbeeld salade bij de macaroni of spaghetti, komkommer, tomaat of sla op de boterham, of tussendoor tomaatjes of komkommer. Of maak een groentensoep bij de lunch of voor tussendoor
– Neem 4 of 5 x per week een slimme avondsnack. Bijvoorbeeld een plakje rookvlees met ei, of een gekookt ei, of een cracker met kaas of yoghurt met muesli of een stuk fruit.
(En heb jij het idee dat je altijd trek krijgt van fruit, neem dan yoghurt).

Pas deze 3 tips de komende week toe en laat me weten hoe het gaat. Mail me!
Met kleine stappen bereik je grote resultaten.

Met Julia gaat het goed komen! We hebben 3 actiepunten afgesproken. Ik zie haar volgende week. Benieuwd hoe het dan gaat. Enne: Ook jij kan het! Stap voor stap gezonder eten (en dus stoppen met lijnen en blijvend afvallen!)