Nog 2 dagen, dan is het eerste kerstdag. Hoe gaat het met je? En met je emoties? Weet jij wat jouw emoties je vertellen? Zin in de feestdagen? Of al volledig in de stress geschoten? En al volledig aan het emtotie-eten?

Ik geniet van kerst. Elk jaar met zijn eigen uitdagingen. 4 jaar geleden was ik alleen met de kerst. De kinderen waren bij hun vader, en ik was gewoon alleen. Het was niet makkelijk om mijn draai te vinden. Mijn verdriet kwam naar boven en ik zat en at. En ook al ben je met anderen, je kan je nog steeds alleen voelen.
Dit jaar is een heel andere kerst. Een lockdown-kerst. Ik ben benieuwd hoe ik die ga ervaren. Mijn gevoel hoeft niet meer onder een laagje eten. Als ik verdriet heb, dan vertelt dat me wat ik mis.

Hoe ga jij deze kerst invullen? Ik deel 5 tips voor een relaxte kerst

Tip 1: Weet wat je wilt, en weet of dat haalbaar is.
Een diner met 30 mensen is door corona niet mogelijk. Bedenk wat wel mogelijk is. Ga jij online dineren?

Tip 2: Plan je eet-momenten
Stress rondom wat je gaat eten is niet fijn. Als je een plan hebt lukt het vaak beter om te eten waar jij je goed bij voelt. Bedenkt wat je wil eten en op welke tijden. Wat ga jij bij je ontbijt, lunch en diner eten? En wat eet je tussendoor? En eerlijk: Is met een enorm volle buik op de bank lekker of baal je daar stiekem van.

Tip 3: Plan je oplaad moment
Plan elke dag een moment voor jezelf. Zet een wekker en neem de ruimte en tijd om voor jezelf te doen wat jij wilt. Een fijn tijdschrift, een mooi boek, een lekker geurtje. Het is jouw dag en jouw tijd. (en spreek af met je partner dat hij dan met de kinderen iets gaat doen)

Tip 4: Rust vooraf uit
Vermoeidheid kan een emotie versterken. Als je de dagen voor kerst meer rust neemt kan je liever voor jezelf zijn. En maak je makkelijker slimme keuzes.

Tip 5: Beweeg
Plan een wandeling. En wees gerust. Dit hoeft geen uren, een rondje naar de kerstboom in je stad of dorp kan ook.

Tip 6: Kerst is 2 dagen.
Er zijn nog 363 andere dagen in het jaar. 😉