Januari is al 3 weken “oud”. Bleu monday achter de rug, de lockdown gaat nog even door en de avondklok is net gestart. En ik hoor in de praktijk de eerste mensen mopperen dat het “dit jaar weer niet is gelukt”. En dan denk ik… Hoezo niet gelukt? We zijn pas 3 weken onderweg? En hoe heb je het de eerste weken aangepakt?
Wat blijkt: Veel van mijn klanten denken niet na over de volgende punten:

Punt 1: Te streng lijnen
Je kent het misschien wel. De Alles of Niets manier. Je neemt je voor om gewoon niet meer te snoepen, nooit meer. En om sneller af te vallen sla je maaltijden over. Dit is voor bijna niemand vol te houden. Je gaat balen dat je zo weinig mag, en staat jezelf toe om toch wat te nemen. En van het een komt het ander, en voor je het weet is het pak koekjes leeg.

Punt 2: Te hoge verwachtingen
Je hebt op de TV een programma gezien waarbij de deelnemers in 1 maand zeker 20 kilo afvallen. En dat wil jij ook. Wat je je niet realiseert is dat de deelnemers geselecteerd worden. Alleen de deelnemers die heel veel eten mogen meedoen.

Punt 3: Geen steun
Je gaat in je eentje aan de slag. Worstelt je door de dag door. Je vergeet een goede vriend of je partner om steun te vragen. (En vergeet niet af te spreken op welke manier je gesteund wilt  worden). Spreek bijvoorbeeld met een vriendin af om te bellen als je het moeilijk hebt. Of ga samen met een buurvrouw wandelen.

Punt 4: Geen helder doel
Ik wil gewoon afvallen klinkt als een mooi doel. Het is alleen niet zo concreet. Makkelijker is om te zeggen: Ik neem door de week een stuk fruit of een schaaltje yoghurt of kwark als tussendoortje. In het weekend neem ik wat lekkers.

Punt 5: Niets gedaan met snoep en snaaibuien.
Stiekem weet je dat je overdag best gezond eet. Door die rottige eetbuien die je opeens overvallen krijg je meer calorieën binnen dan je wilt. Je weet dat dit de oorzaak is van je overgewicht… Maar hoe kom je er af. Gewoon zeggen “Ik snoep niet meer” werkt kennelijk niet….

Denk jij nu: Hmmmm ik kan zeker wat van deze punten anders doen…
Doe dan mee met de quick Start. In 5 dagen zet jij de eerste stappen om te stoppen met snaaien. We kijken naar wat je wilt bereiken. Wat gezond eten is en wat je wel mag eten. Je leert hoe snaaibuien ontstaan, we staan stil bij je gevoel. Je ontdekt wat jij verstopt onder eten. En natuurlijk leer je wat je anders kan doen als je wilt snaaien.
Hoe gaat dit:
Je krijgt 5 dagen een mail met een link naar het werkboek en de uitleg video. Die kijk je wanneer het jou uitkomt. Vragen kan je mailen of stellen in de facebook groep.

 

Hier vind je meer informatie!