Over mij

Patricia Vermeulen

Diëtist gespecialiseerd in emotie-eten

Als diëtist ben ik begonnen in het groene Hart Ziekenhuis. Ik heb daar heel veel ziektebeelden gezien en veel verschillende mensen begeleid. Ik maakte veel dieetlijsten. Met die dieetlijst was het duidelijk wat de patiënt moest eten. Dat had ik geleerd.. Gek genoeg werkte dat lang niet bij iedereen….

Na een aantal jaar in het ziekenhuis ben ik Diëtistenpraktijk Boskoop gestart. Met nog meer plezier en enthousiasme help ik mensen gezonder eten. Stap voor stap. Want elke stap, hoe klein ook is een verbetering voor je leven.

En in mijn praktijk kwam ik (opnieuw) emotie eters tegen. Ik ben opleidingen en cursussen gaan doen. En ik merkte tijdens de verschillende scholingen dat ook ik emoties verstopte onder eten… Chocolade als troost, chips om mijn boosheid te bedekken…

Liefde voor mijn klanten

Vanuit mijn wens om jouw als klant echt te helpen ben ik me gaan specialiseren in emotie eten. De verschillende scholingen hebben mij geleerd wat ik anders kan doen bij emoties. En vanuit de keus om wel of niet te gaan eten ontstond er vrijheid. Vrijheid om voluit te leven.

En dat gun ik jou ook. Vrijheid om jouw leven te leven, met het eetpatroon waar jij je lekker bij voelt.

En maak je niet ongerust: Emotie-eten, eten als je je rot voelt doen heel veel mensen. Je bent niet alleen! Er zijn ook andere manieren om je gevoel te verstoppen. Denk aan mensen die gokken, drinken, schelden of slaan. Dan is eten nog niet zo’n slechte keus.

Gaat het helemaal over? Dat emotie eten? Bij mij niet helemaal. Er zijn momenten dat ik naar chips grijp. Of een stuk chocolade. Voor mij is dat een signaal. Een signaal dat er wat aan de hand is. En vanuit dat signaal kan ik onderzoeken wat er is. En de oorzaak aanpakken (en soms lekker niet). Vanuit de vrijheid om te voelen wat ik voel heb ik de vrijheid om te eten wat ik eet.

Stap voor stap verder

In de praktijk help ik mensen van emotie eten af. Met vrolijkheid, warmte en liefde. Ik wissel de voedingsinformatie af met uitleg over emoties, motivatie en opdrachten om te voelen wat je voelt. Op die manier kan de klant stap voor stap werken aan het verminderen van emotie eten.

Voor mij een prachtige combinatie van eten en emotie. Samen met jou op pad om je emotie-eten te herkennen, en van daaruit te veranderen. 

 

Dus wil jij

De kennis over gezond eten, en een gezond lichaam samen met de kennis over emoties? De diepte in, stap voor stap. Dan ben je bij mij aan het juiste adres!