Yeah Het nieuwe jaar is begonnen. Met corona-vaccins, thuis studerende kinderen, deels thuis werken (als medisch beroep mag ik spreekuur draaien). Ik wens jou en je familie en vrienden een geweldig 2021. Dat je dromen uit mogen komen!


En het is dan ook de tijd voor voornemens.
Heb jij ze al gemaakt? Minder eten, meer bewegen, nu eindelijk 20 kilo afvallen, minder mopperen op je kinderen, meer tijd voor jezelf, meer tijd voor je man, en zo meer ?

Eerlijk: Ik doe niet aan voornemens. Niet in het nieuwe jaar, niet halverwege, en ook niet aan het eind van het jaar. Gewoon niet.
Wat ik wel doe: Plannen maken waar ik blij mee ben, zodat ik vanuit die positieve energie makkelijk in actie kom!

Hoe maak je haalbare plannen waar je blij van wordt?:
– Maak je plannen concreet. “ik wil gezonder leven” is te vaag en daardoor lastig haalbaar. Ik ga elke dag 1 stuk fruit eten is veel duidelijker.
– Droom groots, en verdeel je droom in kleine stapppen. Veel kleine haalbare stappen maken 1 groot resultaat.
– Gebruik een positief plan. Ik wil gezond leven of ik wil niet snoepen. Voel je het verschil?
– Bedenk hoe je je voelt als je je resultaat behaald. Het positieve gevoel zorgt voor energie, en die heb je nodig om je plan uit te blijven voeren. Ook als het tegen zit.

Mijn plannen voor 2021?
Na de gezellige decembermaand ga ik gezonde tussendoortjes eten. Jawel, ook ik als diëtist let op wat ik eet. Concreet: 2x per dag een stuk fruit of yoghurt of tomaat/komkommer e.d., 1x per dag 1 koekje of chocolaatje. In het weekend een klein handje chips. Mijn guilty pleasure.

Bewegen schiet er in december vaak bij in. Dus ook dat is een plan. 3x per week 15-30 minuten wandelen. Hiermee begin ik klein, 15 minuten 3x per week is zeker haalbaar.

En ik wil heel veel vrouwen afhelpen van emotie-eten. Jou ook?
En nee, dit doel is nog niet concreet. Ideaal zeg ik een aantal, alleen word ik helemaal niet blij van aantallen. Wel van het gevoel dat ik vrouwen geef. Dat je controle hebt over wat je eet, en wanneer je eet. En dat je een paar kilo afvalt tijdens dit traject (of erna)!
Concreet: 5 consulten met tussenpozen van 3 weken. Dus in 15 weken heb jij mooie stappen gezet!
In dit traject leer jij omgaan met je emotie-eten. En word je kennis over gezond eten opgefrist.


Durf jij het aan? Mail me (info@vrijvanemotie-eten.nl)  dan plannen we een afspraak en bespreken we of dit traject voor jou geschikt is.