Wat een heerlijke dagen, gisteren en vandaag weer. Je ruikt de lente en ziet de natuur uitlopen. De bloesem van de bomen, de groene blaadjes, en dat bij heerlijke temperaturen. Ik had ook nog het geluk om jarig te zijn (30 maart). De tweede corona-verjaardag. En dan kan ik kiezen.

Ga ik zitten balen over de corona-regels. Dat ik geen visite mag ontvangen, dat de avondklok er nog is, dat het al zo lang duurt, dat er zoveel mensen mopperen, en dat een deel van de mensen zich niet aan de regels houdt…
Of kies ik voor een glimlach, de zon, de natuur en buiten.

Je voelt al aan wat ik heb gekozen. Ik ging buiten wandelen, mijn ouders kwamen op visite en ik heb in de tuin een boek gelezen. Heerlijke dag gehad.

JIJ KIEST!

En wat heeft dat nu met emotie-eten te maken hoor ik je denken… Ook bij emotie-eten kan je kiezen. Je kan kiezen om te kijken naar alles wat vervelend is. Paasontbijt, met te veel koolhydraten, familiebezoek met taart, paaseitjes omdat je partner moppert als die er niet zijn, geen tijd om te fietsen of wandelen omdat de kinderen niet mee willen, en ga zo maar door.

Je kan ook kiezen om te kijken naar wat wel lukt. Genoten van het paasontbijt. Gefietst. Met de kinderen een spel gedaan. Mooi gesprek. Huppelen in de zon.

Vanuit jouw keus welke gedachte je volgt komt er een gevoel. En als je je vaker blij voelt snaai je minder.
(en nu hoor ik de kritische lezer zeggen Yeah Right… Maar ik ben niet altijd vrolijk en blij. Klopt. Ik ook niet 😉 Het doorvoelen van je lastige gevoelens hoort er natuurlijk ook bij, hierover een andere keer. )

Vandaag nodig ik je uit om stil te staan bij je fijne gevoelens. En de keus die je maakt welke gedachten je volgt. Het is lente, de tijd waarin we ons snel blij voelen. De tijd om te huppelen. Want als ik ergens blij van word is het huppelen in de zon. En al zeggen mijn gedachten: Doe niet zo gek, op jouw leeftijd huppelen… daar luister ik niet naar. Ik kies voor genieten. Genieten van het gevoel dat huppelen mij geeft. Huppel jij mee? En deel je je huppel-foto’s op facebook? Dat kan op mijn facebook pagina of op instagram.

En wil jij 5 GRATIS tips waarmee je meteen stopt met emotie-eten? Klik hier!