Baal jij van je snack momenten? En wil je dat anders?

Zit jij op de bank… Na een dag hard werken… En heb je net een pak koekjes opgegeten… En een zak chips leeg gemaakt… En wil je ijs gaan pakken…

En baal je van je eetbui….en wil je er vanaf?

In mijn praktijk als diëtist help ik veel mensen van het emotie-eten af. En dat gun ik jou ook!

Stap voor stap herken je wat er gebeurt bij jou als je eet. Je herkent wat je verstopt onder eten. En leert er mee omgaan, zodat jij je gevoel niet meer verstopt onder eten. En gewoon geniet van wat je eet!

Emotie eten…

Stap voor stap werk ik aan mijn droom. Ik help jou van je snack- en snaaibuien af. Omdat ik het jou gun om te genieten van wat je eet. Zonder schuldgevoel!

En zoals alles wat je anders wilt gaat dit stap voor stap! Ook bij mij. ;-).

Ken jij je eetgedrag? En weet jij op welk moment je meer eet dan je wilt? Dan heb jij de eerste stap gezet. Een oplossing voor jouw emotie-eten begint met herkennen van je emotie eten.

Zo vertelt Renate: Elke middag voordat de kinderen uit school komen snoep ik. Soms veel, een zak spekkies, en daarna een hand noten. Het lukt me ook weleens om minder te snoepen. Dan neem ik 5 dropjes. Als de kinderen uit school zijn eten we gewoon een koekje. Ze moesten eens weten dat ik hun snoepjes opeet… En dan de kilo’s, je begrijpt natuurlijk wel dat die niet naar beneden gaan. Gek word ik ervan. Ik neem me voor om niks te snoepen, maar voor de kinderen moet ik wel wat in huis hebben… En ook als er visite komt. Maar het meeste eet ik zelf op…

Renate heeft ongewenste snoep-momenten. Welke emotie er achter zit is niet helemaal duidelijk. Samen onderzoeken we wat er gebeurt.

Ik praat over emotie-eten als je meer eet dan je wilt. Dit gebeurt op momenten van eenzaamheid, verveling, boosheid, verdriet, angst of andere emoties. Deze emotie verstop je onder een laagje eten. Als je niet eet, en stil staat bij wat je voelt komt er ruimte om andere stappen te zetten. En zo ga je minder snoepen en snaaien. Je gaat meer genieten van eten.

Wil jij vrij van emotie eten? Start met het e-book!!

NB: Emotie eten kan ook voorkomen bij een eetstoornis. Denk aan anorexia, boulimis, binge eating of andere eetstoornissen. Als je je daarin herkent ga naar je huisarts en bespreek dit. Het programma is niet geschikt voor mensen met een eetstoornis!

Heb jij de beste dieetlijst?

Mensen vragen weleens… Heb jij ze? De BESTE DIEETLIJSTEN? En dan vertel ik dit:

Lang geleden vroeg een man die op het spreekuur kwam mij… Geef mij nu eens een GOED dieet. Zo’n dieet dat wel helpt, waarmee mijn suiker goed is en waarmee ik een paar kilo afval.

Ik heb het papieren dossier van deze man in mijn hand en kijk. Er zitten 8 dieetlijsten in. Ik word boos. (Het is niet mijn beste dag, ook ik heb dat weleens). Ik pak alle dieetlijsten en leg ze voor hem neer. Kijk zeg ik: Hier is lijst 1 en lijst 2, en lijst 3 , en lijst 4 en zo tel ik door tot 8.

Wat wilt u nu? Hij zegt: Een dieet wat helpt… Ik kopieer de meest recente lijst, geef hem mee en zeg tot ziens.

Hij kwam niet meer op het spreekuur.

Jaren later kwam ik hem tegen. We herkenden elkaar en raakten in gesprek. Ik vroeg: Hoe gaat het nu met u en met een glimlach vroeg ik naar zijn laatste dieet.

Hij vertelde dat het ook niet zijn beste dag was. En samen kwamen we tot de conclusie dat het lijstje hem niet hielp.

Wat hem wel had geholpen? Een gesprek over wat wel lukt van een dieetlijst, en wat niet. En hoe je de moeilijke momenten makkelijker kan maken.

En zo verdween het meisje met het lijstje.

En zo ga ik op onderzoek. Wat is de reden dat je eet? Wat zit er achter? Welke emotie verstop jij onder eten?

En zo kom jij stap voor stap van je emotie eten af!

Omdat eten van een lijstje wel even werkt, maar niet voor de rest van je leven.

Schrijf je in voor de nieuwsbrief en blijf op de hoogte!